REFERENTIES

Enkele tevreden klanten hebben hier hun reactie achtergelaten naar aanleiding van de diensten van Tineke Van der Horst - de Jong.


Tineke heeft in de laatste levensfase van mijn moeder heel vakkundig en liefdevol voor haar gezorgd. Ze kwam als een redder in de nood in deze laatste periode, die heel intensief was, en heeft vanuit haar grote ervaring en betrokkenheid erg veel steun betekend voor mijn moeder en de familie. Ook tijdens de laatste dagen hadden wij geen betere begeleiding kunnen wensen. Namens ons allemaal, zeer bedankt, Tineke!

Ton en Arda.


Tineke is een professionele thuiszorg, met de nadruk op zorg.Toen mijn moeder, lijdend aan Alzheimer, van de ene op de andere dag 24 uur thuiszorg nodig had, werd Tineke bij ons geïntroduceerd door een particulier thuiszorgbureau in ’t Gooi, waar mijn moeder woonachtig was.

De eerste dagen bleek Tineke een professional, wat gezien de eerdere contacten met dit bureau ook verwacht kon worden. Binnen een week ontwikkelde zij echter een gevoelsrelatie met mijn moeder, zodanig dat mijn moeder al snel over haar als een vriendin sprak.

Na een aantal maanden verhuisde mijn moeder om praktische redenen toch naar een particulier verzorgingshuis, en vrij kort daarna naar een bijzonder plezierig verpleeghuis, om daar haar laatste anderhalf jaar door te brengen als bewoner en steeds meer als patiënt.

Die periode huurde ik Tineke gemiddeld twee dagen per week voor een aantal uren in om met Mam leuke en ook noodzakelijke dingen te doen: wandelen, winkelen, thee drinken en lunchen, foto’s kijken, en met name gezellig samenzijn met iemand die een uitzonderlijk empathisch vermogen bleek te hebben om met een Alzheimerpatiënt, die op het laatst niet meer “normaal” kon converseren, om te kunnen gaan, op zo’n manier, dat die patiënt volledig in haar waarde werd gelaten.

Alzheimer kent een mensonterend verloop, maar Tineke wist dat verloop voor Mam, en niet in de laatste plaats voor mijn broer en mij, dragelijk te maken.

 

Tom.


Reactie van Gijsje:


Geachte lezer,

In de laatste periode van zijn leven heeft mijn vader Mw A.C. van der Horst-de Jong, bij ons bekend als Tineke, als thuis verpleegkundige gehad.

Hij, en ook wij als kinderen, waren erg op haar gesteld.

Zij is een zeer toegewijde verpleegkundige met een waakzaam oog en een goed praktisch inzicht.

Ook gedurende de nacht hield zij mijn vader scherp in het oog.

Wij als familie Hammer bevelen haar aan bij een ieder die verlegen zit om verpleegkundige thuiszorg.

Met vriendelijke groet Wouter.


Hallo Tineke,
 
Nu mijn vader overleden is, wil ik je toch ook nog even op deze manier bedanken voor de prettige manier  waarop jij voor hem zorgde tijdens onze vakanties.

Jij besteedde meer aandacht aan hem, dan ik kon doen.
Ook heb ik meerdere tips van je gehad voor de verzorging, die ik deed.

Als we jouw naam noemden, dan kwam het meerdere keren voor, dat er een soort van glimlach op het gezicht van hem kwam, hoewel hij anders maar nauwelijks reageerde.

Jij had dus een goede uitwerking op hem.

Dus na 1 keer vakantie durfden we het nog wel vaker aan om  jou de zorg voor hem toe te vertrouwen.
 
Nogmaals hartelijk bedankt! 
De groeten van Henk en Henny.


Beste Tineke,

Nogmaals hebben we jouw kwaliteiten mogen ervaren.

We hebben je leren kennen als een veelzijdige professional in je vak.

Met veel geduld en bescheidenheid weet je steeds precies te doen wat nodig is op een bepaald moment.

Wij zijn dankbaar voor alles wat je voor ons hebt gedaan.

 

Hartelijke groet G.


Beste Tineke,

Wij zijn zeer tevreden over jouw werk wat je met aandacht en liefde voor moeder doet.

Jouw betrokken houding naar onze moeder is van grote waarde, het mag wel even aandacht!!!

 

Hartelijke groeten van Cor en Tinie.